Programi obrazovanja

 

Učilište Eduka savjet

Stjepana Mikuša 8,

10 360 Sesvete

 

raspisuje

NATJEČAJ

 

za upis polaznika srednjoškolskog obrazovanja odraslih u školskoj godini 2018./19.

Program osposobljavanja

-za poslove dadilje………………………………………………...……….20 polaznika

-za poslove pomoćnika/ce u nastavi u radu s učenicima s teškoćama……  20  polaznika

-za poslove gerontodomaćice/ina…………………………………………. 20  polaznika

-za poslove njegovatelja/ice starijih i nemoćnih osoba…………………...  20  polaznika

Uvjeti upisa:

 polaznici koji imaju završenu najmanje četverogodišnju srednju školu, potvrdu o nekažnjavanju, liječničko uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti za poslove pomoćnika u nastavi te poznaju osnove rada na računalu.

najmanje trogodišnje srednjoškolsko obrazovanje obrazovne razine 4.1. i uvjerenje obiteljskoga liječnika o psihofizičkoj sposobnosti za obavljanje poslova dadilje.

završenu osnovnu školu, navršenih 18 godina života, liječničko uvjerenje o zdravstvenoj (psihofizičkoj) sposobnosti za obavljanje poslova  gerontodomaćina/ice/njegovatelja/ice

 

 

 

Informacije i prijave:

 

Web: www.uciliste-eduka-savjet.hr

Email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

mob: 095/5708472

 

PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA POSLOVE DADILJE

dadiljaZakonom o dadiljama propisana je obveza stručnog osposobljavanja za dadilju kao i mogućnost stručnog usavršavanja dadilje. Stvaranjem zakonodavnog okvira za obavljanje djelatnosti dadilje u Republici Hrvatskoj roditelji su dobili mogućnost da se o njihovoj djeci skrbe profesionalno osposobljene osobe koje, u primjerenim uvjetima i na primjereni način brinu i skrbe se o djeci, a njihov rad se nadzire, što će pridonijeti aktivnijoj potpori djeci i njihovim obiteljima.

Više informacija...

 

PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA POSLOVE NJEGOVATELJA/ICE STARIJIH I NEMOĆNIH OSOBA

njegovateljica

Prema analitičkom pokazatelju dobne strukture stanovništva, a time i procesa demografskog starenja, tzv. indeksu starenja, koji se izražava kroz promjenu odnosa između starog i mladog stanovništva može se odrediti starost neke populacije. Ako je taj indeks veći od 40, govori se o staroj populaciji . Prema popisu stanovništva Republike Hrvatske iz 2001.g. indeks starenja stanovništva Hrvatske je 90.7 što upućuje na staru populaciju i nužnost obrazovanja i osposobljavanja odraslih za poslove njegovatelja/ice starijih i nemoćnih osoba.

Više informacija...

 

PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA POSLOVE GERONTODOMAĆINA/CE

gerontodomacica

Značajan porast udjela starijeg stanovništva, kao jedne od socijalno ranjivih skupina, u ukupnom stanovništvu, povećava potrebe za socijalnom skrbi te socijalnim uslugama o kojima ovisi kvaliteta života starijih osoba. U Republici Hrvatskoj prisutan je izraziti trend nepovoljnih demografskih kretanja (starenja stanovništva, rasta broja starijih u odnosu na aktivno stanovništvo kao i rasta udjela samačkih kućanstava) što uvjetuje pronalaženje novih oblika društvene skrbi za starije stanovništvo.

Upravo zbog toga ovaj programa i osposobljavanja potencijalnih polaznika, pridonosi razvoju socijalnih usluga za starije osobe u njihovim domovima i lokalnim zajednicama radi što duljeg nastavka življenja u vlastitom okruženju, unaprjeđenja kvalitete njihova života i aktivnog sudjelovanja starijih u životu zajednice.

Više informacija...

 

PROGRAM OSPOSOBLJAVANJA ZA POSLOVE POMOĆNIKA/CE U NASTAVI U RADU S UČENICIMA S TEŠKOĆAMA

pomocnica u skoli

Svrha programa je osiguravanje kvalitete rada s učenicima s teškoćama u uvjetima inkluzivnog odgoja i obrazovanja u redovnim odgojno obrazovnim ustanovama te osiguranja adekvatne kompetencije pomoćnika u nastavi koji se uključuju u neposredan rad s učenicima s teškoćama. Poželjno je da osoba zainteresirana za rad kao pomoćnik u nastavi ima izražen interes za rad s djecom, njihov razvoj i obrazovanje. Fleksibilnost, kreativnost, strpljenje, dosljednost, komunikativnost i visoka razina odgovornosti neke su od poželjnih osobina. Potrebno je imati dobru fizičku kondiciju (podizanje, nošenje, praćenje učenika pod odmorom unutar škole i izvan školske zgrade).

Više informacija...

s5 logo

Učilište Eduka savjet
Sjedište: Mikuševa 8, 10360 Sesvete
MB: 4083334  OIB: 96057965252
IBAN:8724020061100669781  
(ERSTE & STEIERMÄRKISCHE BANK d.d.)

 

Izvođenje programa adresa:
Obrtnička i industrijska graditeljska škola
Avenija Većeslava Holjevca 13, 10000 Zagreb
Telefon: 01/201-2635
Mobitel: 095/770-8472
Email:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
           Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.